جستوجو کنید

مطالب مرتبط

اشتراک گذاری

چگونه نویسنده شویم

چگونه یک نویسنده ماهر شویم؟

پنجاه سال پیش، ممکن بود برای پرسیدن یک سوال از همکار خود مجبور باشید به اتاقش بروید و یا به او تلفن کنید. اما اکنون، تنها با ارسال یک پیام یا ایمیل به راحتی با آن‌ها در ارتباط هستید. این تغییر در ارتباطات، شما را نیازمند پرورش مهارت‌های نوشتاری کرده است. در واقع هر نقش در هر کسب‌‌‌وکاری نیاز به داشتن مهارت‌های نوشتاری دارد. پس هر فردی می‌بایست تبدیل به یک نویسنده ماهر شود.
مهم‌ترین نکته در نوشتار شما، روشن و مختصر بودن آن است. سوءتفاهم‌ها می‌توانند به اشتباهات هزینه‌بر منجر شوند. با توجه به اینکه یک فرد حرفه‌ای به‌طور میانگین روزانه بیش از 100 ایمیل دریافت و ارسال می‌کند، هیچکس زمان کافی برای خواندن پیام‌های طولانی و غیرمفید را ندارد.
ما همه به یک تمرین مجدد در مهارت‌های نوشتاری نیاز داریم و به لطف فراوانی کلاس‌ها و منابع آنلاین رایگان، می‌توانیم دستور زبان و نوشتار خود را بهبود بخشیم.
برای شروع، لیستی از نکات و راهکارهای بهبود سریع مهارت‌های نوشتاری تهیه کرده‌ام که در ادامه به آن می‌پردازیم.

نوشتن به عنوان یک مهارت ارتباطی

نوشتن علم نیست، بلکه یک مهارت است. نوشتن مانند شنا، رانندگی و یا ساز زدن است. هیچکس با خواندن کتاب‌های آموزشی شنا، رانندگی و ساز نمی‌تواند مهارتی کسب کند و نیاز دارد تا تمرین و تجربه کسب نماید. نوشتن نیز درست مانند آن‌ها با خواندن کتاب تقویت نمی‌شود بلکه نیاز به تمرین و تکرار دارد. در واقع  نوشتن مهارتی ارتباطی است که با آن می‌توان مطالب هر موضوعی را به شکل پیامی مکتوب منتقل کرد.

1. هر روز بنویسید

تمرین باعث کمال می‌شود، پس هر روز 10 یا 15 دقیقه وقت بگذارید تا به صورت آزاد بنویسید. نوشتن آزاد، عادت روزانه‌ای است که به شما امکان می‌دهد افکار خود را بدون نگرانی از برنامه‌ریزی یا بررسی ایده‌های خود بر روی کاغذ (یا رایانه) بیاورید. به آن مثل یک ژورنال فکر کنید، اما ورودی روزانه خود را درباره رشد شخصی یا یک موضوع که می‌خواهید به آن تبدیل شوید تمرکز دهید. فراموش نکنید که نوشته‌هایتان را با صدای بلند برای خود بخوانید، این روش می‌تواند شما را متوجه برخی اشتباه‌های ساختاری جملات نماید. برای شروع می‌توانید خاطرات روزانه و یا برنامه‌ریزی روز بعدتان را بنویسید.

2. اصول نگارش فارسی را بیاموزید

برای تقویت مهارت نوشتن، باید در ابتدا با اصول نگارش فارسی آشنا شوید. در واقع اصول نگارش در هر زبان وابسته به دستور آن زبان است و اصول نگارش فارسی تاکیدی بر درست‌نویسی و رعایت دستور زبان فارسی است.

3. ساده بنویسید

هر عقل سلیمی ساده نویسی را می‌پسندد و پیچیده نویسی را بیهوده و ناپسند می‌داند. ساده نویسی بیشتر در رابطه با معنی است تا لفظ. بهتر است بدانید که پیچیدگی و ابهام در نوشته نه تنها کسل کننده بلکه خنده‌آور نیز می‌شود. پس خود را در جای خواننده بگذارید و نوشته‌تان را برای خود بخوانید تا از ارسال آن اطمینان یابید.

یک نوشته خوب چه خصوصیاتی دارد؟

  • وجود تناسب و ربط معانی مورد بحث در نوشته با یکدیگر
  • تا حد امکان نوشته مختصر و مفید باشد
  • نوشته بدون مقدمه چینی زیاد آغاز شود
  • به املای واژه‌ها دقت شود
  • رعایت نکات و قواعد دستوری

دیدگاه ها

برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.